Uluslararası Malzeme Bilimi ve Teknolojisi Konferansı (Kapadokya IMSTEC 2020) Başladı

16 Ekim 2020 1626
Uluslararası Malzeme Bilimi ve Teknolojisi Konferansı (Kapadokya IMSTEC 2020) Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “5. Uluslararası Malzeme Bilimi ve Teknolojisi Konferansı (Kapadokya IMSTEC 2020)” başladı.

Video konferans yöntemi ile düzenlenen ve iki gün sürecek olan “5. Uluslararası Malzeme Bilime ve Teknolojisi Konferansı (Kapadokya IMSTEC 2020)”nin açılışına; NEVÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe, Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemal Çarboğa ve öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Kurt, Doç. Dr. Zahide Bayar Öztürk, Türkiye, Fransa, Pakistan, Cezayir, Tunus gibi ülkelerden bilim insanları, mühendisler, sanayi kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması,  üniversitemiz tanıtım filminin gösterimiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı ve NEVÜ Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Kurt yaptı.

Kurt konuşmasında, “Katılım gösteren birçok firmaya, yerli ve yabancı bilim adamına ‘IMSTEC 2020’ye katılmaları için teşekkür ediyorum. İki gün boyunca sürecek olan bu konferansımızda yaklaşık 105 özel ve bilimsel çalışmalarıyla katılan bilim insanları ile sanayi temsilcilerini bir araya geldik. IMSTEC 2020, farklı disiplinleri hedeflemek üzere geniş kapsamlı konu başlıkları ile bu alanlarda çalışan akademisyenleri,  mühendisleri ve ilgili sektör çalışanlarını bir araya getirerek,  bilgi birikiminin tecrübeyle yoğurulmasını, işbirliğine imkan sağlanmasını amaçlamaktadır. IMSTEC 2020 başarısında destekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe’nin, düzenlenen konferansın hayırlı olması ve katılımcılar ile birlikte emeği geçenlere teşekkür ettikleri açılış konuşmalarının ardından  “Kapadokya IMSTEC 2020 Konferansı’nın oturumlarına geçildi.