NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Onuncusu Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

23 Ekim 2020 1739
NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Onuncusu Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının onuncusu çevrimiçi (online) olarak yapıldı. Toplantıya davetli konuşmacı olarak ise, NESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertaş katıldı.

Teknik alt yapısı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM) tarafından sağlanan çevrimiçi (Online) istişare toplantısına; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleri, NEVÜ Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire başkanları, MYO Akademisyenleri ile birlikte Nevşehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (NESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertaş katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, bugüne kadar düzenlenen alanında uzman katılımcılar ile gerçekleştirilen NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının üniversite ve bölge açısından beklentilerin ve eksikliklerin giderilmesi yönünde önemli kazanımların elde edilmesine büyük vesile olduğunu belirtti. Çolakoğlu ayrıca onuncusu düzenlenen toplantıya katılarak bilgi, tecrübe ve fikirlerini paylaşacak olan NESİAD Başkanı Ertaş ile katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan NESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertaş “NESİAD ve Sektörel İş Birliği” konulu bir söyleşi yaptı. NESİAD hakkında genel bilgi veren Ertaş, üniversite-sanayi iş birliğinin önemi, NESİAD üyesi işyeri ve fabrikalarında NEVÜ öğrencilerine staj, teknik gezi ve çeşitli eğitimleri için her zaman yardıma ve iş birliğine gönüllü olduklarını belirterek, öğrencilerin daha kaliteli ve başarılı bir eğitim için sahaya inmeleri gerekliliğine vurgu yaparak bu yönde her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

NESİAD üyelerinin ihtiyaç duyduğu çeşitli bölüm mezunu teknik elemanlar ile öğrencilere eğitim sürelerince girişimcilik konusunda daha fazla eğitim verilmesi gerekliliğine de değinen Ertaş, bir sonraki   toplantının tüm NESİAD üyelerinin ve NEVÜ personelinin geniş katılımıyla gerçekleştirilerek karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunulması hususunda düşüncesini dile getirdi.

Toplantı, soru cevap ve değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.