NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenine Katıldı

29 Ekim 2020 1726
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenine Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir’de gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Kutlama törenine katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel,  Nevşehir Belediye Başkanı Rasim  Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile birlikte; protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Vali İnci Sezer Becel’in Makamında tebrikleri kabul etmesiyle Nevşehir Valiliği konferans salonunda devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel bir konuşma yaptı.

Vali Becel konuşmasında; “Bugün Cumhuriyetimizin 97. yılını milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.

Yaşadığımız bu kritik coğrafyadaki mevcut tüm olumsuzluklara rağmen; ortak tarih, kader ve amaç birliği ile vatandaşlık bağı ilkelerine dayanan temeller üzerinden yükselen Cumhuriyetimiz sayesinde tüm vatandaşlarımız, tasada ve kıvançta bir ve bütün olma, ocağını ve aşını paylaşmada her zaman örnek olmuştur. Dahası büyük bir millet ve devlet olmanın gereği olarak ecdadı gibi milyonca insana kucağını aşmış, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkmış, zalimin karşısında olmuş, yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı yaymaya çalışmıştır. Devletimiz barış ve huzur ortamının pekişmesi için iyi niyetle ve sabırla gayret gösterirken, aynı zamanda yurtiçinde ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadelesine de güçlü ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.

15 Temmuz 2016’da ülkeyi bölerek karanlığa götürmek isteyen hain darbecilere karşı da tıpkı tarihteki örneklerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet ve devletimiz yan yana mücadele etmiş ve vatanımızı hainlere çiğnetmemiştir. Vatanımızın her köşesinde, her ferdimizle devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında zalimlerin ve vatan hainlerinin karşısında olamaya her zamankinden daha azimli ve kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyor; sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.

Vali Becel’in konuşmasının ardından törende öğrenciler şiir okurken, kutlama etkinlikleri kapsamında atletizm ve yüzme branşlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları Vali Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören, fuaye salonunda açılan ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu fotoğraf ve resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.