Merhum Öğrencimiz Nuh Can Bektaş’ın İsmi Hacıbektaş MYO Kütüphanesinde Yaşayacak

06 Kasım 2020 2396
Merhum Öğrencimiz Nuh Can Bektaş’ın İsmi Hacıbektaş MYO Kütüphanesinde Yaşayacak

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programından 2018 yılında program birincisi olarak mezun olan ve gördüğü kemik kanseri tedavisi sonrasında 6 Ekim 2020 tarihinde vefat eden öğrencimiz Nuh Can Bektaş’ın ismi Hacıbektaş MYO kütüphanesine verildi.

Merhum öğrencimiz Nuh Can Bektaş Anısına isminin Hacıbektaş MYO kütüphanesine verilmesi ve ailesi tarafından kütüphanemize yapılan altı (6) adet masaüstü bilgisayar bağışı vesilesiyle Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu'nda “İsim Verme ve Bilgisayar Bağışı” töreni düzenlendi.   

Hacıbektaş İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından dua edilmesi ile gerçekleştirilen açılışa;  NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek, Hacıbektaş İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan, NEVÜ Gökkuşağı Projesi yürütücüsü İnci Mine Özkan ve öğrencimizin babası Köksal Bektaş, annesi Hediye Bektaş, ablası Seda Şahiner ile eşi Abdurrahman Şahiner katıldı.

Merhum öğrencimiz Nuh Can Bektaş’ın ailesi, Yüksekokul kütüphanesine çocuklarının isminin verilmesi ve bağışlanan bilgisayarların Yüksekokul öğrencilerinin kullanımına sunulmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.  

Öğrencimizin ailesi ile telefonda görüşen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerine baş sağlığı ve merhuma Allah’tan rahmet dileyerek, çocuklarının anısına yapmış oldukları bağış için teşekkürlerini iletti.