NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma’ Mesajı

09 Kasım 2020 1511
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma’ Mesajı

Dünya çapında askeri ve siyasi bir deha ve büyük bir önder kabul edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda büyük bir kültür insanıdır. 

Atatürk; Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin “Ara, bul” sözünde olduğu gibi;  hayatı boyunca çok okuyan, araştıran, bilgi ışığında düşünen bir insan olmuş ve sürekli kendini yetiştirmiştir. 

Milletimizi esaret altına almak isteyen düşmanlara karşı kazandığımız Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu askeri başarılarının yanı sıra Milli Kültürümüze yapısal ve kurumsal katkıları, tarihsel okumaları, analiz ve düşünceleri ile; kültürümüze, gelecek tasavvurumuza, duygu ve düşünce dünyamıza ışık tutmaktadır.   

Kurucu Önderi olduğu ve “Temeli Kültürdür” dediği Cumhuriyetimiz; Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. O’nu anmak;  bu büyük mirasa sahip çıkmak demektir.  

Milletimizin her ferdinin “Fikri Hür, Vicdanı Hür ve İrfanı Hür” insanlar olarak kendini geliştirdiği, huzur ve mutluluk içinde yaşadığı Milli Kültürümüzü dünyada örnek düzeye yükseltme ülküsü ise; en asli insani vazifemiz, Atamıza ve gelecek nesillerimize olan borcumuzdur.    

Ebediyete uğurlamanın 82. yılında O’nu rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun.