NEVÜ’lü Afgan Öğrencilerden Rektör Aktekin’e Ziyaret

10 Kasım 2020 1694
NEVÜ’lü Afgan Öğrencilerden Rektör Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’den mezun olan ve eğitim – öğretim gören Afgan uyruklu öğrenciler, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, 2019-2020 eğitim – öğretim yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Afgan uyruklu Abdul Ghafoor Rashidi, Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu Ahmad Mureed Akbari ile Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji birinci sınıf öğrencisi Zabihullah Rasa’yı makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aktekin, mezun olan Abdul Ghafoor Rashidi ve Ahmad Mureed Akbari’ye  NEVÜ’de elde etmiş oldukları bilgi ve birikimleriyle birlikte bundan sonraki hayatlarında da çok çalışarak başarılı bir hayat sürmeleri temennisinde bulundu. Yeni eğitim – öğretim yılında NEVÜ’yü tercih etmesinden dolayı Zabihullah Rasa’ya da ayrıca teşekkür eden Rektör Aktekin, kendisine sunulan imkânlar doğrultusunda en iyi şekilde eğitim alarak başarılı bir öğrenci olması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Uluslararasılaşma yolunda yabancı uyruklu öğrencilerin NEVÜ’yü daha fazla tercih etmeleri için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Aktekin, önümüzdeki süreçte üniversitenin uluslararası öğrenciler tarafından tercih edilebilirliğini arttırmaya yönelik farklı projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Doğal ve kültürel zenginlikleri bir arada barındıran Kapadokya Bölgesi’nin bir cazibe merkezi olmasının da uluslararası öğrencilerin NEVÜ’yü tercih edilebilirliğini arttırmasını beklediklerini ifade eden Rektör Aktekin, üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencileri kendi öğrencilerinden ayırt etmeksizin eğitim ve öğretimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için her türlü imkanı sunduklarını ve destek olduklarını söyledi.     

NEVÜ’de iyi bir eğitim aldıklarını ve kendilerine önemli kazanımlar sağlandığını belirten öğrenciler ise, uluslararası öğrencilerin kabul süreçlerini, Türkiye’de yaşadıkları deneyimlerini, daha fazla yabancı öğrenci gelmesi konusunda yapılabilecekler konusunda Rektör Aktekin’e fikir ve düşüncelerini aktardı.

Rektör Aktekin ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli yayınlardan oluşan kitaplar hediye ederken, öğrenciler ise Afganistan’dan getirdikleri ve üzerinde Türk Bayrağı bulunan el dokuması halı hediye etti.