NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

23 Kasım 2020 1425
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Tarih boyunca büyük medeniyetler kuran, insanlığa yön veren toplumların başarılarının temelinde gelişmiş eğitim-öğretim kültürü yer almaktadır. 

Eğitim-öğretim kültürü ile toplumlar; “öğrenme ve öğretme”ye dair güçlü bir motivasyonla,  elde ettikleri kültür ve bilgi birikimlerini kayıt altına alma ve nesilden nesile aktarma imkânına sahip olurlar. Böylece yeni nesiller; kendilerine aktarılan bu birikimin geçerli unsurlarını koruyup; zaman, mekân ve yeni koşulların gerektirdiği geliştirmeleri yaparak toplumsal tekâmülde aşama kaydederler.

Tüm akraba toplumlarla beraber Büyük Türk Milleti Ailesi olarak dünyada saygın bir konumda bulunmanın temel koşulu olan eğitim-öğretim kültürümüzün en önemli aktörleri ise kuşkusuz öğretmenlerimizdir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğrettiği yolda, evlatlarımıza güzel bir gelecek temin ve tesis etmek için çalışan öğretmenlerimiz; Büyük Milletimizin kültür ve medeniyet inşasının en değerli mimarlarıdır.  

Bu düşüncelerle, başta Üniversitemizde ve Yurdumuzun dört bir yanında kendilerini eğitime ve öğretime vakfetmiş akademisyenlerin ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar; samimi saygı ve şükranlarımı sunarım.