NEVÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyelerinden “British Council” Projesi

26 Kasım 2020 1723
NEVÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyelerinden “British Council” Projesi

The British Council, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ortaklığıyla hazırlanan "Türk Turizm Fakültelerinde İngiliz Dili Uzmanlarının Danışmanlığında İngilizce Eğitiminin Geliştirilmesi" konulu projede, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri de araştırmacı olarak yer alıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tülay Güzel’in koordinatörlüğündeki "Türk Turizm Fakültelerinde İngiliz Dili Uzmanlarının Danışmanlığında İngilizce Eğitiminin Geliştirilmesi" konulu proje ekibinde; Sheffield Üniversitesinden Will Nash, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’den Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın,  Dr. Öğr. Üyesi Eda Özgül Katlav,  Dr. Koray Çamlıca, Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Karaman, Doç. Dr. Zührem Yama,  Dr. Öğr. Üyesi Ömür Hakan Kuzu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Doç. Dr. Bekir Eşitti, Dr. Buket Buluk Eşitti ile Tarık Yalçınkaya araştırmacı olarak bulunuyor.

Kasım ayında başlayan ve beş ay sürecek olan proje, hem Türkiye’de hem de İngiltere’de eş zamanlı olarak yürütülecek. Turizm fakültelerinde İngilizce öğretiminin mevcut durumunu belirlemenin ve İngiliz dil uzmanlarının yardımıyla öğretim stratejileri ve önerileri geliştirmenin amaçlandığı projede, nitel ve nicel olmak üzere karma araştırma yöntemleri kullanılacak.

Proje, turizm sektöründe çalışacak nitelikli gençlerin turizm fakültelerinde yetiştirileceğini ve bu niteliklerden birinin de İngilizceyi etkili bir şekilde konuşabilmek olduğunu ifade eden ‘2023 Turizm Stratejisi’nin genel amacına katkıda bulunmayı hedefliyor. Projeden elde edilen ilk çıktıların, Şubat ayında çevrimiçi ortamda yapılacak olan Çalıştay’da paylaşılması planlanıyor. Sonuçlar ayrıca Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) tarafından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.