NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Mesajı

02 Aralık 2020 1114
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Mesajı

Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin “Yolumuz; İlim, İrfan ve İnsanlık Sevgisi Üzerine Kurulmuştur” sözünde olduğu gibi;  ayrım yapmaksızın tüm insanlara “insanlık sevgisi” ile yaklaşmanın ne denli toplumsal bir öneme sahip olduğu aşikârdır.   

Toplumumuzun önemli bir parçası olan engelli bireylerin; mekânlara, etkinliklere erişim, eğitim ve istihdam gibi konularda önlerine çıkan “engelleri” kaldırarak onların toplumda aktif ve üretken bireyler olmalarını pekiştirmek için tüm çalışmaların sürdürülebilir şekilde yapılması gerekmektedir.  

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından “2020 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”  “Turuncu Bayrak” ve “Mavi Bayrak” ödülüne layık görülen üniversitemizi  “Engelsiz Üniversite” konseptine uygun hale getirmiş olmanın haklı gururunu yaşamakla beraber; bunun yeterli olmadığının bilincindeyiz. Bu nedenle, Engelsiz Üniversite Birimimiz marifetiyle bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak sürdürmeye devam ediyoruz.    

Anlama ve farkındalığımızı sembolize eden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, “Engelsiz bir Dünya” temennisi ile tüm özel insanların; öğrenci ve personelimizin her zaman yanlarında olduğumuzu belirtir; sağlık, selamet ve başarılar dilerim.