“2020-2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri” Başvuru Takvimi Belli Oldu

07 Aralık 2020 1271
“2020-2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri” Başvuru Takvimi Belli Oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yükseköğretimde öğrenim gören engelli öğrenciler için düzenlen "Engelsiz Üniversite Ödülleri" için başvurular 21 Aralık’ta başlıyor.

YÖK, yükseköğretimde öğrenim gören engelli öğrencilerin fiziksel mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyokültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla ilk defa 2018'de verilmeye başlanılan “Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri” ve “Engelsiz Program Nişanı” başvurularının 21 Aralık 2020- 31 Ocak 2021 tarihlerinde alınacağını duyurdu.

2020-2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri

YÖK tarafından ilki 2018 yılında verilmeye başlanılan ödüller “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları olmak üzere 2 kategoride verilirken, “Engelsiz Üniversite Bayrakları” kategorisinde; Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak), Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olarak sınıflandırılıyor.

YÖK’ten yapılan açıklamada bu yıl yapılacak değerlendirmelerde ilgili ödüllere ilişkin standart kriterler korunmakla birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren Covid-19 salgını dolayısıyla uzaktan eğitime geçilmiş olması hususu da göz önünde bulundurularak, bu süreçte üniversiteler tarafından gerçekleştirilen uygulamalara ilişkin detaylı bilgi de istenmekte. Yarışmaya başvurular 21 Aralık 2020-31 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, sonuçlar ise 2021 yılı Mayıs ayında açıklanacak.

Engelsiz Üniversite Bayrakları NEVÜ’de Dalgalanıyor

“Engelsiz Üniversite” adına başarılı ve güzel çalışmalar yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), “Sosyo-Kültürel”  faaliyetlerde ve “Mekanda Erişim”  konularında YÖK tarafından “Turuncu ve Mavi Bayrak” ile ödüllendirilmişti.

Tüm mekânlarında, eğitim-öğretim alanlarında erişilebilirlik ve sosyo-kültürel faaliyetlerde önemli çalışmalar ve projeler yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), 2020 yılında üçüncüsü düzenlenen “2020 Engelsiz Üniversite Ödülleri” töreninde Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi olarak “Mekânda Erişimi” konusunda “Turuncu Bayrak” ve belgeyle, NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim” konusunda yaptığı düzenlemeler ile de “Mavi Bayrak” ve belgeye layık görülmüştü.