NEVÜ Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş Görevlendirildi

08 Aralık 2020 1715
NEVÜ Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş Görevlendirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) Müdürlüğüne Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş görevlendirildi.

07 Aralık 2020 Pazartesi tarihli ve 31327 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik doğrultusunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde öğrenme ve öğretme süreçlerinde akademik personelin işbirliği ve sürekli mesleki gelişimini desteklemeye, öğrenci merkezli daha nitelikli bir eğitim öğretim ortamı sağlamaya ve uluslararası standartlarda bir akademik ortam oluşturmaya katkı sunmak amacıyla kurulan ’Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM)” Müdürlüğü görevine, Rektör onayı ile NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş getirildi.

 Dr. Öğretim Üyesi Davut Sarıtaş’ın Özgeçmişi

1978 yılında Sivas’da doğan ve 1996 yılında Sivas Selçuk Anadolu Lisesinden, 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği programından mezun olan Davut Sarıtaş, yüksek lisans eğitimine Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde devam etti.  Ardından doktora eğitimini Gazi Üniversitesinde Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Alanında 2012 yılında tamamlayan Sarıtaş, akademik kariyerinin yansıra 2002 ile 2014 yılları arasında Ankara’da Kimya ve Fen Bilimleri Öğretmenliği yaptı.

2014 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programında öğretim üyesi olarak göreve başlayan Davut Sarıtaş, 2014- 2018 yılları arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Bilim – Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Müdürlüğü ve Müdür yardımcılığı, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanlığı ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari görevler yürüttü.  Sarıtaş ayrıca, 2017-2019 yılları arasında TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programları 4006 il temsilcisi olarak görev yaptı. 

Ulusal ve uluslararası dergilerde öğretmen yetiştirme, öğretim programları, fen bilimleri eğitimi, eğitim ve bilim felsefesi, bilim tarihi, STEM eğitimi gibi konularda çok sayıda makalesi, kongre ve sempozyumlarda sunulmuş tebliğleri bulunan, öğretim uygulamalarının iyileştirilmesine yönelik TÜBİTAK destekli projeler yürüten Sarıtaş, STEM eğitimi, proje geliştirme, bilimin doğasının öğretimi gibi konularda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve üniversitelerde de konferanslar verdi.

Akademik ve idari görevlerinin yanı sıra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversite Önce İnsan Öğrenci Kulübünün Akademik Danışmanlığını da yürüten Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş, bazı popüler bilim dergi ve haber sitelerinde köşe yazarlığı yapmakta ve eğitim bilimleri, sosyal ve beşerî bilimler alanlarında yayın yapan iki bilimsel hakemli derginin de editörlüğünü yürütmekte.

International History, Philosophy, and Science Teaching (IHPST) Group, Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneği (FEAD) gibi uluslararası ve ulusal topluluklarda üyelikleri bulunan ve halen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Sarıtaş, iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.