Rektör Aktekin Özbekistan Cumhuriyeti’nin “Devlet Marşının Kabulü” Yıldönümünü Kutladı

10 Aralık 2020 1108
Rektör Aktekin Özbekistan Cumhuriyeti’nin “Devlet Marşının Kabulü” Yıldönümünü Kutladı

Türkiye ve diğer bağımsız Türk devletleri ile beraber Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Keneşi (Türk Konseyi)’ni kuran Özbekistan, ilişkilerimizin gelişerek kök saldığı kardeş ülkemizdir.

Türk Dünyasının Birliği kavramının birçok yönden olgunlaşarak geliştiği, Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı kazandığı Büyük Zaferin ardından elde ettiği Nahcivan Koridoru kazanımı ile tüm Türk Devletlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik entegrasyonunun yolunun açıldığı günümüzde; Özbekistan,  etkin bir katılım ortaya koyarak “Birlik ve Beraberlik” kavramının içini büyük bir sorumlulukla doldurmaktadır.  

Bağımsızlığını ilan ettiği 1991 yılından bu yana birçok yönden önemli atılımlar gerçekleştiren Özbekistan Cumhuriyeti, Türk Dünyasında ve uluslararası alanda gücünü ve etkisini giderek artıran büyük bir ülkedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Türk Milleti Ailesinin onurlu bir üyesi olan Kardeş Özbekistan’ın “Devlet Marşının Kabulü”nün yıldönümünü en iyi dileklerimle kutluyor, Türk Dünyasının Birliği’ne yüksek katkıda bulunmasını temenni ediyorum.