Rektör Aktekin, Anadolu Ajansı Tarafından Düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" Oylamasına Katıldı

10 Aralık 2020 1272
Rektör Aktekin, Anadolu Ajansı Tarafından Düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" Oylamasına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Yarışmaya katılan AA foto muhabirleri tarafından yurt içi ve yurt dışında çekilen fotoğraflar hakkında bilgi alan Rektör Aktekin, “haber”, “yaşam” ve “spor” kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Haber kategorisinde Ayhan Mehmet'in "Sığınmacıların Midilli Yolculuğu ve Tır Dorsesinde Umuda Yolculuk", yaşam kategorisinde Behçet Alkan'ın "Koronavirüs Döneminde Açık Hava Sineması ve Muhammed Bebeğin Mutluluğu ile Suriyeli Hane’nin Yüzü Doku Nakli ile Güldü", spor da ise Hüseyin Yıldız'ın "Buz Tutan Gölde Futbol" ile Fecri Barlık'ın "Lastiklerden Voleybol Sahası" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

Ülke ve dünya gündemine dair haberleri küresel çapta gelişmiş bir haber ağına sahip olan AA'dan takip ettiğini belirten Aktekin, "Anadolu Ajansı, Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri halkımızı, ülkemiz ve dünya gündeminden haberdar eden, bu noktada objektif, gerçek, sağlıklı habercilik anlayışı ile bizleri aydınlatan bir kurum.  Bu dijital çağda teknolojik gelişmelere verdiği önem, Anadolu Ajansı'nın dünya çapında bir kurum olmasını pekiştiriyor” dedi

Dünyanın değişik yerlerinde yaşanan gelişmelere dair hepsi birbirinden kıymetli fotoğraflara oy verme hususunda zorlandığını belirten Aktekin, “Bir fotoğraf binlerce sözcüğe bedel. Hepsi kıymetli olmakla beraber, bazıları, içerdiği mesaj nedeniyle daha çok dikkatimizi çekti. Tüm yarışmacıların haklarında hayırlısı olsun” diye konuştu.