NEVÜ YÖK’ün Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi 3. Fazına Dahil Edildi

21 Aralık 2020 1179
NEVÜ YÖK’ün Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi 3. Fazına Dahil Edildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ),  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve CİSCO arasında dijital eğitim alanında 16 Mart 2020'de başlatılan iş birliği kapsamında, Anadolu'da bulunan ve "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan üniversitelerdeki akademisyenlere "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" konularında verilen eğitimlerin “III. Faz Eğitimi”ne dâhil edildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile birlikte 20 üniversite rektörü ve akademisyenlerin katımıyla "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yapılan son çalışmaların ve “Faz II Lansmanı”nın değerlendirildiği toplantı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda ilk iki fazda başarılı olan akademisyenlere sertifikalarının sunulmasının ardından projenin 3. fazının tanıtımı yapıldı.

Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında CİSCO-ODTÜ işbirliğiyle hazırlanarak "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" konularında eğitimlerin verildiği ve Ocak 2021 – Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan “III. Faz Eğitimi”ne, Anadolu'dan seçilen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün de aralarında yer aldığı 30 üniversiteden 90'a yakın akademisyen dâhil edildi.

Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesinin 3. fazında eğitici eğitimine katılacak olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 4 akademik personeli ‘dijital dönüşüm’, ‘siber güvenlik’ ve ‘ağ yönetimi’ konularında eğitim alarak, burada edindikleri bilgileri üniversitede yaygınlaştırılacak.