NEVÜ Dr. Öğr. Üyesi Ali Kaya’dan WHO Dünya Sağlık Örgütü Projesi

22 Aralık 2020 2158
NEVÜ Dr. Öğr. Üyesi Ali Kaya’dan WHO Dünya Sağlık Örgütü Projesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kaya’nın doktora tezinin içeriğini oluşturduğu “To Provide Training of Care Staff in Residential Care Institutions and Houses of Hopes in Turkey” isimli proje, Dünya Sağlık Örgütü/ World Health Organization tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Dünya Sağlık Örgütü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün paydaşlarını oluşturduğu, Anadolu Üniversitesinden öğretim üyeleri ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kaya’nın yönetici olarak görev yaptığı proje ile, ülkemizde Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren resmi bakım ve rehabilitasyon merkezleri ve umut evlerinde görev yapan 5 bin bakım personelinin eğitimi hedeflenmekte.  

Yaklaşık 6 ay sürecek projede uzaktan eğitim materyalleri, eğitim videoları, animasyonlar ile bakım personelleri için eğitim içeriği geliştirilmesi ve ölçme araçlarının değerlendirilmesinin yapılması planlanmakta.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Kaya’nın doktora tezinin içeriğini oluşturduğu ve Dünya Sağlık Örgütü/ World Health Organization tarafından desteklenmeye hak kazanan projesiyle birlikte ayrıca koruma altında bulunan özel gereksinimi olan bireylerin yaşam kalitesinin artırılması amaçlanmakta.