Rektör Aktekin Derinkuyu Emine Ana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO’da İncelemelerde Bulundu

22 Aralık 2020 1572
Rektör Aktekin Derinkuyu Emine Ana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO’da İncelemelerde Bulundu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, yapımı devam eden NEVÜ Derinkuyu Emine Ana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu (MYO)’da incelemelerde bulundu.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ile birlikte Nevşehir’in Derinkuyu İlçesi Suvermez Beldesinde hayırsever iş adamı Hamza Ertaş tarafından yaptırılmakta olan NEVÜ Derinkuyu Emine Ana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu (MYO) inşaat alanını ziyaret etti.

Kendisine Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz ve Derinkuyu İlçe Belediye Başkanı Bülent Aksoy, NEVÜ Derinkuyu Emine Ana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kekillioğlu, hayırsever işadamı Hamza Ertaş’ın da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, yapımı devam eden Derinkuyu MYO okul binası ve idari binasında incelemelerde bulunarak eksikliklerinin en kısa zamanda tamamlanmasına yönelik çalışmayı yürüten inşaat firması yetkilileri ile bir süre görüştü. 

Açılacak Bölümler İçin İstişarelerde Bulundu

NEVÜ bünyesinde 9. Meslek Yüksekokulu olarak kurulan NEVÜ Derinkuyu Emine Ana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO’da incelemelerde bulunan Rektör Aktekin, burada açılması planlanan bölüm ve programlara yönelik Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz ve Derinkuyu İlçe Belediye Başkanı Bülent Aksoy’la da istişarelerde bulundu.

Okulu yaptıran hayırsever Hamza Ertaş ve ailesine teşekkür eden Rektör Aktekin, üniversite olarak açmayı planladıkları yeni bölüm ve programların özellikle bölgenin sahip olduğu tarım, hayvancılık, turizm ve sanayi sektörlerinin kalkınmasına öncü olarak ve istihdama katkı sağlayacak bölümler olmasına büyük önem verdiklerini söyledi.