Rektör Aktekin’in Danışma Kurulunda Yer Aldığı Uluslararası Maarif Dergisi’nin 2. Sayısı Çıktı

24 Aralık 2020 1477
Rektör Aktekin’in Danışma Kurulunda Yer Aldığı Uluslararası Maarif Dergisi’nin 2. Sayısı Çıktı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Danışma Kurulunda yer aldığı Uluslararası Maarif Dergisi’nin 2. sayısı çıktı.

Halen 43 ülke ve 333 eğitim kurumu ile uluslararası alanda faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı tarafından yayınlanan ve uluslararası bir hedef kitleye hitap eden derginin sahibi Türkiye Maarif Vakfı adına Prof. Dr. Birol Akgün, genel yayın yönetmenliğini ise Prof. Dr. Cihad Demirli yapıyor.

Derginin danışma kurulunda NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in yanı sıra Osman Nuri Kabaktepe, Zekeriya Akçam, Prof. Dr. Aşkın Asan, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Selim Cerrah, Dr. Mustafa Göksu, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. M. Akif Kireççi ve Prof. Dr. Zarife Seçer yer alıyor.

‘Bir yandan Türkiye’nin eğitim birikimini ve tecrübesini dünyaya taşımak diğer yandan ise Türk eğitim camiasını küresel düzlemdeki eğitim trendleri ve tartışmalarıyla tanıştırmak’ olarak belirtilen amacı kapsamında dergi bu sayısında da; uluslararası analizler, röportaj ve dosya haberler ile makalelerden oluşan dopdolu bir içerikle okurların huzuruna çıkıyor. İlk sayısında olduğu gibi birbirinden ilginç kitap tanıtımlarının yer aldığı sayfalar ise derginin yayın hayatı boyunca demirbaşları olacak gibi duruyor. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile yapılan “182 Ülkeden 200 Bin Uluslararası Öğrencimiz Var” başlığı ile öne çıkan röportajda okurun ve eğitim camiasının ilgi duyduğu konularda Başkan Saraç’ın “Hedef Yükseköğretimde İlk 10”, “Tek Tip Üniversiteden, Tematik Üniversitelere”, “Üstün Başarı Sınıfları”,  “18 Kritik Teknoloji Alanında 750 Ek Öğretim Üyesi” , “Dost Ve Kardeş Ülkelere Akademik Kadro”, “YÖK Türkoloji Bursları” gibi başlıklar altında yaptığı açıklamaları yer alıyor. 

Prof. Dr. Semih Aktekin’in “Dijitalleşme ve Bireyselleşme Çağında Eğitim Ulus Devletlerin Egemenlik Alanından Çıkıyor mu?” başlıklı makalesi,  eğitim alanının tarihsel süreçteki değişimi,  “yöntem, müfredat, içerik ve dijitalleşme” kavramlarının tartışıldığı, yazarın farklı ülkelerdeki gözlem ve tecrübelerinin karşılaştırmalı bir yöntemle analiz edildiği,  eğitim alanına ve günümüz eğitim uygulamalarına farklı bakış açısı kazandıran önemli bir içerik sunuyor.     

İsmail Kara ile yapılan “Hikmet Aşamasındaki Bilgi Eğitimin Üst Hedefi Olmalı” başlıklı röportaj, Dr. M. Ahmet Tokdemir’in “Avrupa’da Bir Mektep Teşebbüsü: Medrese-i Şarkiyye” analizi,  “Kişiselleştirilmiş Eğitim ve Eğitimin Geleceği” başlıklı dosya haber ve daha birbirinden kıymetli içerik ile dergi, bu sayısında da okura nitelikli bir zihinsel etkinlik öneriyor. 

Uluslararası Maarif Dergisi’nin 2. sayısını aşağıdaki link üzerinden ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

https://www.turkiyemaarif.org/uploads/Uluslararasi_Maarif_Dergisi_2.pdf