NEVÜ’de Yılın İlk Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı

08 Ocak 2021 1671
NEVÜ’de Yılın İlk Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'de 2021 yılının ilk Senato ile Yönetim Kurulu Toplantısı 07.01.2021 tarihinde çevrimiçi olarak yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi üst yönetim organı olan Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in başkanlığında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının müdürleri ile diğer senato üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda gündemdeki konuların yanı sıra, 2021 yılında üniversite tarafından gerçekleştirilecek olan faaliyetler, çalışmalar, yeni yılla birlikte Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınacak tedbir ve kararlar ile birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulunuldu.

NEVÜ’de Proje Destek Ofisi Kurulacak

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde “Proje Destek Ofisi” kurulması için hazırlanan yönerge görüşülerek, “Proje Destek Ofisi”nin kurulması kararlaştırdı.

NEVÜ bünyesinde kurulacak olan “Proje Destek Ofisi” ile Üniversitenin stratejik amaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası projelerde akademik personele destek sağlamakla birlikte, proje teklif çağrıları hakkında birimler ve araştırmacılar bilgilendilerek ve teşvik edilerek ihtiyaç duyulan eğitimlerin organizasyonu sağlanacak.   

Ayrıca iş birliği yapmak ve projelerin hazırlanmasında koordinasyon ve danışmanlık hizmeti sunacak olan Proje Destek Ofisi; üniversite, sanayi, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile ortak projeler geliştirilmesine aracılık edecek.

Üniversitede Hacı Bektaş Veli’yi Anma Kurulu

Görüşülen Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısında, vefatının 750. yılında Üniversiteye ismini veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek anma etkinliklerinin planlanması, hazırlanması için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından “Anma Kurulu” oluşturulması kararlaştırıldı.

UNESCO'nun 2021 yılını “Hacı Bektaş Veli'yi Anma Yılı” ilan etmesi ile birlikte bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin de aralarında bulunduğu paydaşlar eşliğinde anma töreni uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek.

NEVÜ YÖK’ün Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülüne Başvuruda Bulundu

Toplantıda ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün yükseköğretimde öğrenim gören engelli öğrenciler için düzenlediği  "Engelsiz Üniversite Ödülleri" ne başvuruda bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin, bu kapsamda yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi. 

Daha önce “Engelsiz Üniversite” adına başarılı ve güzel çalışmalar yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), “Sosyo-Kültürel”  faaliyetlerde ve “Mekânda Erişim”  konularında YÖK tarafından “Turuncu ve Mavi Bayrak” ile ödüllendirilmişti.