NEVEMM'den "TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama ve Yönetim Stratejileri" Konulu Eğitim Semineri

11 Ocak 2021 1454
NEVEMM'den "TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama ve Yönetim Stratejileri" Konulu Eğitim Semineri

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) Müdürlüğünün daveti üzerine " TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama ve Yönetim Stratejileri " konulu video seminer verdi.

NEVÜ Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş’ın moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen seminere, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

TÜBİTAK destek programları başta olmak üzere, farklı kurum ve kuruluşlara yönelik hazırlanacak projelerde de faydalı olacak teknik bilgileri katılımcılarla paylaşan Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bilimsel araştırma projeleri için proje döngüsü yönetimi, projelerde hazırlık, uygulama ve sonuçlandırma süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Durum analizi, proje yazım teknikleri, stratejik plan ve kalite unsurlarının yanı sıra projelerde sık karşılaşılan hatalar ve bu hataların sebepleri üzerinde duran Böyükata,  bilimsel araştırma projelerinde ekibin önemine değinerek, yönetim stratejileri olarak; iş-zaman planlarının, görev tanımlarının ve ekip yetkinliklerinin çok özenli biçimde ele alınması gerektiğini hatırlattı.

Böyükata ayrıca, öğrencilik döneminde proje tabanlı etkinliklerde yer alan öğrencilerin kendilerini daha iyi tanıyabileceklerini, ileride ihtiyaç duyulacak girişimci ve öncü gençler olabileceklerinin altını çizdi.

Proje destek programları ile ilgili yanlış algılanan noktalara da değinen NEVEMM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş ise düzenlenen seminerin faydalı bir seminer olduğunu belirterek, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in üniversite bünyesinde “Proje Destek Ofisi” açılacağına yönelik müjdesini katılımcılar ile paylaştı.

İki saati aşan seminer katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından, Sarıtaş’ın katılımlarından ve verdiği faydalı bilgilerden dolayı Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etmesiyle sona erdi.