NEVEMM’den “Yapay Zeka ve Uygulamaları” Konulu Webinar

22 Ocak 2021 2214
NEVEMM’den “Yapay Zeka ve Uygulamaları” Konulu Webinar

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından düzenlenen webinar serisinin ikincisi 22 Ocak 2021 Cuma günü saat 20:00'de gerçekleştirilecektir.

 “Yapay Zeka ve Uygulamaları” konulu webinara eğitimci olarak İstanbul İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Özdemir katılacak.

Dr. Öğr.Üyesi Şebnem ÖZDEMİR kimdir?

Şebnem Özdemir Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik bölümünden lisans derecesini almıştır. Biri Matematik Eğitimi diğeri Enformatik alanında olmak üzere İstanbul Üniversitesi’nde iki yüksek lisans eğitimi tamamlamıştır. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Enformatik Anabilim Dalı’ndan almıştır. Doktora sonrası araştırmaları için Worcester Politeknik Enstitüsü (WPI) Elektronik ve Bilişim Mühendisliği Bölümünde araştırmacı olarak bulunmuştur. Özdemir, halihazırda Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Lab’ında araştırma işbirlikçisi olarak çalışmaktadır. Kendisi aynı zamanda İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Bölüm Başkanlığı görevini de yürütmenktedir. 2020 yılında CIO Türkiye tarafından Yapay Zeka Alanında Farkındalık Yaratan Lider ödülüne,  2016 yılında geliştirdiği makine öğrenmesi modeli ile Koç Üniversitesi UNESCO Kürsüsü tarafından verilen “İnsan Gelişimi Araştırmaları Ödülüne” layık görülmüştür. Dr. Özdemir veri bilimi odaklı ve yapay zeka tabanlı pek çok ulusal ve uluslararası projede yürütücü, danışman, araştırmacı olarak görev yapmıştır. Dr.Özdemir’in veri bilimi ve makine öğrenmesi odaklı ulusal ve uluslararası platformlarda yayınlanmış pek çok kitap bölümü, makale çalışması ve patentleri bulunmaktadır. Ana araştırma alanları yapay zeka, veri bilimi, yönetim bilişim sistemleri, karar verme ve matematiksel modellemedir.

Tüm akademik personelimize davet gönderilmiş olup, öğrencilerimiz için katılım linki; http://bit.ly/nevemm2

NEVEMM’den “Yapay Zeka ve Uygulamaları” Konulu Webinar