“Yapay Zekâ ve Uygulamaları” Konulu Webinar Gerçekleştirildi

02 Şubat 2021 1394
“Yapay Zekâ ve Uygulamaları” Konulu Webinar Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından düzenlenen webinar serisinin ikincisi gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü NEVEMM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş’ın yaptığı  “Yapay Zekâ ve Uygulamaları” konulu webinara eğitimci olarak, İstanbul İstinye Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Özdemir katıldı.

NEVÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği webinarda Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Özdemir yapay zekânın tarihi, temelleri, gümümüzde kullanım alanları ve geleceği’ hakkında bilgi verdi. Katılımcıların özellikle yapay zekânın gelecekte insan hayatındaki ve eğitimdeki rolüne yönelik sorularının da cevaplandığı webinar sonunda, katılımcılar konunun daha detaylı ele alınacağı etkinlikler için Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Özdemir'den talepte bulundu. Bu talebi memnuniyetle karşılayan Dr. Özdemir’e teşekkür eden NEVEMM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Davut Sarıtaş, düzenlenen bu etkinliğin “Yapay Zekâ” konusunda bir giriş niteliğinde olduğunu ve ilerleyen haftalarda devamının planlanacağını ifade etti.