NEVÜ-SBE Dergisi’nden “Hacı Bektaş Veli Yılı Özel Sayısı” için Makale Çağrısı

15 Şubat 2021 1596
NEVÜ-SBE Dergisi’nden “Hacı Bektaş Veli Yılı Özel Sayısı” için Makale Çağrısı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Dergisi  tarafından ‘Hacı Bektaş Veli Yılı Özel Sayısı’nda yayınlanmak üzere makale çağrısı yapıldı.

Yapılan çağrıda; “NEVÜ’ye adını veren Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin ölümünün 750’nci yıldönümü olan 2021 yılı UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 2021 Ekim ayında "Hacı Bektaş Veli Yılı Özel Sayısı" yayımlayacaktır.

Bu özel sayının Halkbilim, Etnoloji, Antropoloji, Sosyoloji, İlahiyat, Tarih ve Edebiyat gibi sosyal bilimlere ait birçok farklı alandan araştırmacıların çalışmalarından oluşması öngörülmektedir.

Özel sayıya katkıda bulunmak isteyen araştırmacıların makalelerini DergiPark sistemi üzerinden Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisine yüklemeleri gerekmektedir. Makale şablonu, yazım kuralları ve gerekli belgeler aynı adreste bulunabilir. Dergi kurallarına uygun biçimde gönderilen makaleler derginin etik kurallarına uygun olmaları halinde iki ayrı hakemin değerlendirmesine sunulacaktır. Gönderilen makalelerin yayımlanması editör onayı ve hakem süreçlerinin olumlu sonuçlanmasına bağlıdır” bilgilerine yer verilerek makalelerin son gönderim tarihinin “30 Haziran 2021” olduğu belirtildi.

NEVÜ-SBE  Dergisi duyuru metni için: https://sbe.nevsehir.edu.tr/tr/26251