NEVÜ'de “Kariyer Yolculuğunda Teknoloji Kullanımı” Semineri Düzenlendi

15 Şubat 2021 1262
NEVÜ'de “Kariyer Yolculuğunda Teknoloji Kullanımı” Semineri Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) tarafından öğrencilere yönelik “Kariyer Yolculuğunda Teknoloji Kullanımı” konulu seminer düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER)  tarafından NEVÜ Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilen seminer, NEVÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şeyhmus Aydoğdu tarafından verildi.

Aydoğdu’nun öğretmen adayı öğrencilere öğretmenlik kariyerleri boyunca yararlanabilecekleri ve kullanabilecekleri basılı ve elektronik teknolojiler hakkında bilgi verdiği seminere katılan NEVÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Hayri Sarı da öğrencilere, öğretmenlik hayatlarına dair geleceğe dönük tavsiyelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi portalı olan “Yetenek Kapısı” ve gelecek yıl başlayacak olan kariyer planlama dersi hakkında da katılımcılara bilgi veren NÜKMER Müdürü Doç. Dr. E. Zehra Turan ise “yetenekkapisi.org” portalının öğrencilerin kariyer gelişimlerine yönelik olarak farklı iş ilanları, staj imkanları ve canlı dersler sunan bir portal olduğunu belirterek, öğrencilerin bu fırsatlardan yararlanabilmeleri için portala üye olmalarını istedi.

Turan ayrıca NÜKMER olarak, ileriki dönemlerde diğer okullardaki öğrencilerin kariyer gelişimlerine yönelik buna benzer eğitim ve seminerlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

“Yetenek Kapısı” için https://www.yetenekkapisi.org/login adresini ziyaret edebilirsiniz.