NEVÜ ile TUADER Arasında Turizm Ormanı Projesini Yaygınlaştırma İşbirliği Protokolü

16 Şubat 2021 1352
NEVÜ ile TUADER Arasında Turizm Ormanı Projesini Yaygınlaştırma İşbirliği Protokolü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole NEVÜ adına Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, TUADER adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna imza attı.

Erozyonla mücadele ve orman varlığının artırılması kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarının desteklenmesine yönelik, Orman Genel Müdürlüğü ile Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) ve 17 Turizm Sivil Toplum Kuruluşu arasında protokolü imzalanan “Turizm Ormanı” Projesi ile Hatay ilinde bir hatıra ormanı kurulması öngörüldü.

2021 yılında Hatay’da 100.000 ağaç dikilmesi ve ağaçlandırma çalışmalarının görsel ve yazılı basın aracılığı ile geniş halk kitlelerine duyurulması suretiyle, ağaçlandırma konusunda kamuoyu bilincinin artırılması hedefleniyor.

İmzalanan protokol kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, özellikle bünyesinde turizm birimleri bulunan üniversitelerle temas kurarak “Turizm Ormanı” projesinin tanıtılması ve üniversitelerin projeye protokol aracılığıyla ortak olmalarını sağlamak suretiyle yaygınlaştırılması rolünü üstleniyor.  

Turizm Ormanı Projesine ilişkin üniversitelerle yapılacak işbirliğinin koordinasyonu, NEVÜ ile TUADER ortaklığıyla yürütülecek.