NEVÜ ve Nevşehir Valiliği AFAD Arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü” İmzalandı

04 Mart 2021 1557
NEVÜ ve Nevşehir Valiliği AFAD Arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü” İmzalandı

Nevşehir Valilisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile NEVÜ arasında  “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek “Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü”ne imza attı.

Nevşehir Valilik makamında düzenlenen işbirliği imza törenine; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kaman katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in birlikte imza attığı protokolde; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Nevşehir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFA) arasında “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında her iki kurum arasında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin işbirlikleri yer alıyor.

Protokolde ayrıca, ülke düzeyinde afet ve acil durum farkındalığının arttırılarak afet risklerinin azaltılmasına yönelik taraflar arasında yapılacak işbirliğinin çerçevesinin belirlenmesinde, NEVÜ’ye bağlı birimlerde eğitim – öğretim gören öğrencilerin ve akademisyenlerin afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları ve “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesine ilişkin işbirliği ile koordinasyonun usul ve esasları yer almakta.