NEVÜ Avrupa Çıraklık/Staj Birliği’ne Üye Oldu

13 Mart 2021 1388
NEVÜ Avrupa Çıraklık/Staj Birliği’ne Üye Oldu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), AB Komisyonu İstihdam, Sosyal İlişkiler ve İçerme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Avrupa Çıraklık/Staj Birliği (EAFA-European Alliance for Apprenticeships) girişimine üye oldu.

AB Komisyonu İstihdam, Sosyal İlişkiler ve İçerme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Avrupa Çıraklık/Staj Birliği’nin (EAFA-European Alliance for Apprenticeships)” amacı; kamu kurumları, iş piyasası, sosyal ortaklar, mesleki eğitim sağlayıcıları (lise ve üniversite) ve gençlik temsilcilerini bir araya getirerek mesleki eğitim öğrencilerinin işbaşında öğrenmelerine ivme kazandırmak, çıraklık sistemlerini ve konuyla ilgili Avrupa düzeyindeki diğer girişimleri desteklemek ve katkı sağlanmak.

Eylem üç aşamalı olup “Çıraklık” olarak adlandırılan ifadedeki hedef kitleler; mesleki ve teknik eğitim lise ve üniversite öğrencileri, işyerinde eğitim programlarının yararlanıcıları kuruluşları özel sektör veya kamu, gençler ve tüm eğitim sağlayıcıları olup, aşamaları ise; iş yerinde eğitim sistemlerinin iyileştirilmesi, iş yerinde eğitim sistemlerinin yararlarının teşvik edilmesi, kaynak ve finansmanın akıllı kullanımı.

EAFA bir taraftan iş başında öğrenmenin niteliğini ve niceliğini artırmaya çalışırken diğer taraftan da eğitimde edinilen beceriler ve iş piyasası talepleri arasındaki farkı azaltmayı hedeflemekte. Erasmus+, Avrupa Sosyal Fonu, İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı, Gençlik İstihdamı Girişimi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EAFA faaliyetlerine fon sağlayan AB finansman araçlarıdır.

NEVÜ olarak işyerinde öğrenme/staj sürecine muhatap öğrencilerimize daha nitelikli ve uygun staj programlarıyla eşleştirmeyi hedeflediğimiz taahhüdümüz AB Komisyonu tarafından kabul edilmiş olup https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1149&langId=en&idDataTable=549 adresi üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, 15-16 Mart 2021 tarihlerinde EAFA-ILO İşbirliğiyle gerçekleştirilecek Kaliteli ve Etkili Çıraklıklar konulu üst düzey katılımlı konferansta, yeni katılan üyelerin tanıtımına kısaca yer verilecektir.

Konferansla ilgi detaylı bilgi ve kayıt için https://ecorys-events.events.idloom.com/joint-eafa-ilo-high-level-conference adresini ziyaret edebilirsiniz.