NEVÜ BTUAM’dan Uygulamalı Enstrümantal Cihaz Eğitimleri

16 Mart 2021 1185
NEVÜ BTUAM’dan Uygulamalı Enstrümantal Cihaz Eğitimleri

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Bilim – Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) Müdürlüğü tarafından, NEVÜ öğretim elemanları,  yüksek lisans öğrencileri ve kamu kurumlarından katılımcılara yönelik ücretsiz, uygulamalı enstrümantal cihaz eğitimleri düzenlendi.  

NEVÜ Bilim – Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 01 – 11 Mart 2021 tarihleri arasında salgın nedeniyle küçük gruplar halinde gerçekleştirilen eğitimlerde Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erdal Kuşvuran çevre, gıda, ziraat gibi alanlarda yüksek hassasiyetli analizlerde kullanılan cihazlar hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi verdi.   

Eğitimlerde, BTUAM’da yer alan GC – FID, GC – MS, HPLC DAT/RID ve LC MS MS cihazları için genel bilgilendirmelerde bulunan Doç. Dr. Erdal Kuşvuran, cihaz kısımlarının tanıtımları, cihazların kullanım teknikleri, cihazlara ait yazılımların kullanımı, farklı örnekler için analiz metotlarının oluşturulması, numunelerin analize hazırlanması, analiz edilmesi ve analiz sonuçlarının yorumlanması, cihazların kullanım sonrasında temizlenmesi ve bakımı gibi konulara değindi.   

Katılımcıların cihazlarda uygulama yapma fırsatı buldukları ve BTUAM’da yer alan enstrümantal cihazlar hakkında farkındalık oluşturulması ile birlikte NEVÜ adresli yayın ve projelerin nicelik ve niteliklerinin arttırılmasının amaçlandığı eğitimlerle ayrıca, BTUAM’ın TR-71 Kalkınma Bölgesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesindeki faaliyet alanının geliştirilmesi hedeflenmekte.  

BTUAM tarafından NEVÜ’nün ve Nevşehir’in araştırma-geliştirme kültürünü ve imkânlarını geliştirmeyi hedefleyen uygulamalı analiz eğitimleri, cihaz parkurunda yer alan tüm cihazlar için devam edecek.