Rektör Aktekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda “Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” Hazırlık Toplantısına Katıldı

18 Mart 2021 1120
Rektör Aktekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda “Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” Hazırlık Toplantısına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, "Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” vesilesiyle Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

Ulus Opera Binası Atatürk Toplantı Salonunda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan başkanlığında düzenlenen toplantıya; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ölümünün 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda yıl boyunca yapılacak çeşitli etkinliklere dair yürütülecek hazırlıklar ve çalışmalar görüşüldü.

Toplantıya katılan NEVÜ Rektör Aktekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde Nevşehir Valiliği ve yerel yönetimler tarafından organize edilen başta akademik çalışma alanları olmak üzere her türlü etkinliğe üniversite olarak destek içerisinde olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. 

NEVÜ’ye ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi vefatının 750. yılında adına yakışır şekilde anmak ve anlatmak için üniversite olarak yürütülen panel, konferans, seminer, sergi ve akademik yayın hazırlıkları hakkında Bakan Yardımcısı Demircan ve katılımcılara bilgi veren Aktekin, üniversite kampüsü içerisinde ayrıca Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin isminin verildiği bir de hatıra ormanı oluşturmaya başladıklarını söyledi.