Rektör Aktekin YKS Türkiye Birincisi Özdemir’i Tebrik Etti

22 Mart 2021 1694
Rektör Aktekin YKS Türkiye Birincisi Özdemir’i Tebrik Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ÖSYM tarafından yapılan YKS 2020 TYT puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Hüseyin Kağan Özdemir’i tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Nevşehir Özel Kardelen Koleji tarafından 2020 YKS Türkiye birinciliği ödül töreni düzenlendi.  Törene; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Kardelen Koleji yöneticileri, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Törende konuşan ve Nevşehir tarihinde birincilikte bir ilki yaşamanın haklı gururu içerisinde olduklarını belirten Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, “Bir yıl öncesinde Hüseyin Kağan Özdemir ile hedefimizi koyarak, ‘Biz neden elde etmeyelim’ dedik. Bugün Hüseyin bunu somut bir şekilde gerçekleştirerek Nevşehir’de tarih yazdı ve hepimizi mutlu etti. Ben bugünden söylüyorum, Türkiye birinciliğini getirin Yücel abiniz size arabanızı versin” dedi.  

Geleceğin teminatı olan daha başarılı gençler yetiştirmek için eğitimde önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise, başarının tesadüf olmadığını ifade ederek öğrencilere belirledikleri hedefler doğrultusunda çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Yapılan konuşmalarından ardından başarılarından dolayı Kardelen Koleji Lise Müdürü Mürsel Mert ve Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Burhan Kaynar’a plaketleri, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin tarafın takdim edilirken, YKS 2000 sınav sonuçları TYT puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Hüseyin Kağan Özdemir’e okul tarafından hediye edilen otomobilin anahtarı da protokol üyelerince verildi.   

Tören sonunda TYT Türkiye Birincisi Özdemir ve ailesini tebrik eden NEVÜ Rektörü Aktekin, kendisine bundan sonraki hayatında da başarılar temennisinde bulundu.