NEVEMM tarafından "Zenginliğin ve Yoksulluğun Psikolojisi" Konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi Gerçekleştirildi

12 Nisan 2021 1306
NEVEMM tarafından "Zenginliğin ve Yoksulluğun Psikolojisi" Konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından düzenlenen “Bilim ve Felsefe Söyleşileri" serisi kapsamında, "Zenginliğin ve Yoksulluğun Psikolojisi" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş ve NEVEMM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri’nin yaptığı söyleşiye, Kırklareli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hatime Kamilçelebi konuşmacı olarak katıldı. 

NEVEMM Youtube kanalından da canlı yayınlanan ve üniversitenin akademisyen ile öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşide zenginliğin ve yoksulluğun, insan duygu, düşünce ve davranışlarına nasıl yansıdığı ve nasıl etkilediği ele alındı. Söyleşinin ilk bölümünde davranışsal iktisat alanında yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarını etkili bir şekilde paylaşan Dr. Öğretim Üyesi Hatime Kamilçelebi, söyleşinin ikinci bölümünde katılımcıların sorularını cevapladı.  

Söyleşi sonunda çok bilinmeyen ve ilgi çekici bir konu hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu için katılımcıların kendisine teşekkür ettiği Dr. Kamilçelebi, söyleşiye gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek, başta NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere söyleşinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Söyleşi videosunu NEVEMM'in Youtube kanalında izlemek için tıklayınız.