Kapadokya Teknopark ‘KOSGEB Bilgi Günü’ Etkinliği

16 Nisan 2021 1324
Kapadokya Teknopark ‘KOSGEB Bilgi Günü’ Etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iştiraki olan ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında başta Nevşehir olmak üzere bölge illerine teknoloji tabanlı girişimcilik konusunda hizmet veren Kapadokya Teknopark, KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü ile birlikte ‘KOSGEB Bilgi Günü’ etkinliği düzenledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin; “İşletmelerin özellikle araştırma ve geliştirme süreçleri işletme açısından riskli bir maliyet kalemi oluşturmaktadır. Bundan dolayı işletmelerin ar-ge faaliyetlerinin kamu destekleri ile finanse edilmesi ülkemiz için oldukça değerli bir destektir. Bu anlamda KOSGEB’in KOBİ türünden işletmelere çok değerli destekleri söz konusudur. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte KOSGEB’in özellikle teknoloji tabanlı işletmeler için verdiği destekleri tanıtma fırsatı bulduk. Organizasyonumuza eğitmen sağlayarak destek veren KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğümüze, organizasyonun kritik kitleye duyurulması için destek sağlayan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi ve Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne teşekkür ediyorum. Kapadokya Teknopark olarak işletmelerimizin ulusal ve uluslararası destek programlarından daha fazla oranda faydalanmalarını temin edecek organizasyonlarımız devam edecek” dedi.

Nevşehir KOSGEB İl Müdürü Ali Usta “KOSGEB’in işletmelere çok önemli destekleri söz konusudur. Son dönemde KOSGEB’in teknoloji tabanlı işletmelere desteklerinde ciddi bir artış meydana gelmiştir. Çağrı tabanlı bu yenilikçi destek programlarının doğru kitleye zamanında tanıtılması gerekiyor. KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü olarak, çağrılı bu yeni destek programlarını muhatap kitleye tanıtmak için Kapadokya Teknopark ile iş birliği gerçekleştirdik. Etkinliğin teknoloji tabanlı girişimcilere faydalı olmasını temenni ediyorum. Özellikle ar-ge yapan tüm işletmeleri KOSGEB’e başvuru yapmaları için davet ediyorum” dedi.

Etkinlikte sunum yapan KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü Uzmanı M. Samet Yozkatlı, KOBİGEL - İmalat Sanayinde Dijitalleşme ve AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı çağrıları hakkında detaylı bilgi verdi.