NEVÜ’den Gülşehir Karavezir İlkokulu’na “Hacı Bektaş Veli Çocuk Kütüphanesi”

25 May 2021 1632
NEVÜ’den Gülşehir Karavezir İlkokulu’na “Hacı Bektaş Veli Çocuk Kütüphanesi”

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Engelsiz Üniversite Birimi tarafından; sosyal bir farkındalık oluşturmak için başlatılan 'Gökkuşağı Projesi' kapsamında bu defa Nevşehir'in Gülşehir İlçesi Karavezir İlkokulu öğrencileri kütüphaneyle buluşturuldu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’ye ismini veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak kutlanması kararı ve UNESCO’nun da Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıldönümünü anma ve kutlama yıl dönümleri arasına almasına istinaden, çeşitli çalışmalar ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Minikler Kütüphaneyle Buluşturuldu

NEVÜ Engelsiz Üniversite Biriminin üniversite-şehir işbirliğini pekiştirmekle birlikte sosyal bir farkındalık oluşturmak için yürüttüğü ‘Gökkuşağı Projesi’ kapsamında Gülşehir İlçesinde bulunan Karavezir İlkokulu’na kazandırılan “Hacı Bektaş Veli Çocuk Kütüphanesi” düzenlenen törenle açıldı.  

Törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Gülşehir Kaymakamı Ahmet Kavanoz, Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik, Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek, NEVÜ Engelsiz Birim Koordinatörü Prof. Dr. Zeliha Leblebici, Gülşehir Karavezir İlkokulu Müdürü Sadi Terlemez, Gökkuşağı Proje yürütücüsü İnci Mine Özkan, NEVÜ Gökkuşağı Proje ekibi, Gülşehir Karavezir İlkokulu öğrenci ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılışında konuşan NEVÜ Gökkuşağı Proje yürütücüsü İnci Mine Özkan, “UNESCO tarafından 2021 yılının Hacı Bektaş Veli yılı ilan edilmesi anısına biz de üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birimi olarak yürüttüğümüz Gökkuşağı Projemiz ile bir okulumuzu da kütüphaneyle buluşturarak üniversitemizin adına yakışır şekilde anlamlı bir anı bırakmak istedik.

Bugüne kadar 1350 aile ziyareti etmiş, 32 köy gezmiş ve 2 köyde daha çocuk kütüphanesi açmış NEVÜ Gökkuşağı ekibi olarak, bugün buna bir yenisini eklemek bizlerin mutluluğunu kat kat arttırdı. Bizlerin daha çok mutlu ve gurur duymamıza neden olan başka bir olay ise, bugün 3 bin 300 kitaplı bu çocuk kütüphanesini pandemiden dolayı birbirini hiç tanıyamamış ve daha önce Nevşehir’e hiç gelmemiş, üniversiteye adım atamamış 45 öğrencimizle kurduk. Boya ve badanasından zeminine, kitaplığından kitaplarına kadar tamamı bu birbirini hiç tanımayan ve tanımadıkları öğrenciler için elini taşın altına koyarak ‘Ben de varım’ diyen pırıl pırıl Gökkuşağı gençliği bugünü yaşamamıza vesile oldular.

Ben bu vesileyle bizlere destek veren ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan törenin ardından NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Gülşehir Kaymakamı Ahmet Kavanoz ve Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik katılımcılar ile birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştirerek, kütüphane içerisinde yer alan eserleri incelediler.

Açılış sonrasında ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.