NEVÜ Rektör Yardımcısı Çolakoğlu Valilikte “Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” İstişare Toplantısına Katıldı

27 May 2021 1082
NEVÜ Rektör Yardımcısı Çolakoğlu Valilikte “Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” İstişare Toplantısına Katıldı

“Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” İstişare Toplantısı Nevşehir Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel Başkanlığında yapılan toplantıya; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 yılını Hacı Bektaş Veli Yılı olarak belirlemesi üzerine gerçekleşecek etkinliklere dair yürütülecek içerikleri kapsayan hazırlıklar ve çalışmalar görüşüldü.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ölümünün 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınması dolayısıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, NEVÜ’ye ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi vefatının 750. Yılında Hünkârı adına yakışır şekilde anmak ve anlatmak için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak yürütülen panel, konferans, seminer, sergi, akademik yayın hazırlıkları ve diğer çalışmalar hakkında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve katılımcıları bilgilendirdi.