Yabancı Diller Yüksekokulumuz TOEIC Sınav Merkezi Oldu

28 May 2021 1317
Yabancı Diller Yüksekokulumuz TOEIC Sınav Merkezi Oldu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak Mayıs 2021 tarihi itibarıyla TOEIC® sınavını yürütmek üzere ETS (Educational Testing Services) tarafından sınav merkezi olarak (TOEIC® Authorized Test Center) onay aldığımızı bildirmekten mutluluk duyarız.

TOEIC® iki bölüm halinde uygulanmakta ve dört beceriyi ölçmektedir. TOEIC® Listening & Reading Test (Dinleme ve Okuma Sınavı) yüz yüze yapılan bir sınav olup iki bölüm eşit bir değerleme sistemine sahiptir. TOEIC® Speaking & Writing Test (Konuşma ve Yazma Sınavı) ise TOEFL IBT® sınavı gibi çevrimiçi bir sınavdır ve bilgisayar üzerinden gerçekleştirilmektedir. TOEIC® sınavını almak isteyenler, istedikleri takdirde bu bölümlerden yalnızca birine katılabilir ya da isterlerse iki bölüm için de sınava katılma başvurusunda bulunabilirler. Sınav merkezimizde her iki bölüm de uygulanmaktadır.

TOEIC® puanları 160’tan fazla ülkede ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi de dahil olmak üzere 14.000'den fazla üniversite, kamu ve özel sektör kuruluşunda kabul edilmektedir. Türkiye'de resmi kuruluş ve üniversiteler yalnızca devlet üniversitesi statüsünde olan test merkezlerinden alınan sınav puanlarını kabul etmektedir. Sınavla ilgili detaylı bilgiye https://www.ets.org/toeic/ adresinden erişilebilir.

Yabancı Diller Yüksekokulu Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Koordinatörlüğü TOEFL IBT® ve Oxford Test of English sınavlarından sonra TOEIC® sınavını da Üniversitemize kazandırmıştır. Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Koordinatörlüğü önümüzdeki günlerde başka uluslararası yabancı dil sınavlarını da bünyesine katmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Yabancı Diller Yüksekokulumuz TOEIC Sınav Merkezi Oldu Yabancı Diller Yüksekokulumuz TOEIC Sınav Merkezi Oldu