4. Uluslararası Malzeme Bilimi, Makine ve Otomotiv Mühendisliği ve Teknolojisi Konferansı (IMSMATEC 2021) Yapıldı

31 May 2021 1454
4. Uluslararası Malzeme Bilimi, Makine ve Otomotiv Mühendisliği ve Teknolojisi Konferansı (IMSMATEC 2021) Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “4. Uluslararası Malzeme Bilimi, Makine ve Otomotiv Mühendisliği ve Teknolojisi Konferansı (IMSMATEC 2021)” yapıldı.

Video konferans yöntemi ile düzenlenen ve iki gün süren “4. Uluslararası Malzeme Bilimi, Makine ve Otomotiv Mühendisliği ve Teknolojisi Konferansı (IMSMATEC 2021)”nin açılışına; NEVÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe, IMSMATEC’21 Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Cemal Çarboğa ve Türkiye, Fransa, Ukrayna, Tunus gibi ülkelerden bilim insanları, mühendisler, sanayi kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması,  NEVÜ tanıtım filminin gösterimiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını IMSMATEC’21 Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Cemal Çarboğa yaptı.

Doç. Dr. Cemal Çarboğa konuşmasında, “Katılım gösteren birçok firmaya, yerli ve yabancı bilim adamına ‘IMSMATEC 2021’e katılmaları için teşekkür ediyorum. İki gün boyunca sürecek olan bu konferansımızda yaklaşık 92 özel ve bilimsel çalışmalarıyla katılan bilim insanları ile sanayi temsilcilerini bir araya geldik. IMSMATEC 2021, farklı disiplinleri hedeflemek üzere geniş kapsamlı konu başlıkları ile bu alanlarda çalışan akademisyenleri,  mühendisleri ve ilgili sektör çalışanlarını bir araya getirerek,  bilgi birikiminin tecrübeyle yoğurulmasını, işbirliğine imkan sağlanmasını amaçlamaktadır. IMSMATEC 2021 başarısında destekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya ve Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe’nin, düzenlenen konferansın hayırlı olması ve katılımcılar ile birlikte emeği geçenlere teşekkür ettikleri açılış konuşmalarının ardından  “Kapadokya IMSMATEC 2021 Konferansı’nın oturumlarına geçildi.