NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu TOEIC ve Oxford Test of English Sınav Merkezi Oldu

03 Haziran 2021 1342
NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu TOEIC ve Oxford Test of English Sınav Merkezi Oldu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, Mayıs 2021 tarihi itibarıyla TOEIC® sınavını yürütmek üzere ETS (Educational Testing Services) tarafından sınav merkezi olarak (TOEIC® Authorized Test Center)  ve Oxford Test of English (OTE) sınavını yürütmek üzere de OUP (Oxford University Press) tarafından sınav merkezi olarak (Oxford Test of English Approved Test Center) onayı aldı.  

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “2019 yılı Ağustos ayı itibarı ile TOEFL IBT® sınavının üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ‘Sınav Merkezi’ olarak uygulanmaya başlamasıyla birlikte bugüne kadar birçok sınav başarıyla gerçekleştirildi. TOEFL IBT® sınavının başarıyla yürütülmesi üniversitemiz ve bölgemizde uluslararası geçerlilik ve güvenilirliğe sahip yabancı dil sınavlarının yerelde uygulanmasına duyulan ihtiyacı da karşılamış oldu.    

Uluslararasılaşma yönünde önemli çalışmalar yürüten üniversite olarak amacımız, Educational Testing Services (ETS) firmasına ait TOEFL IBT® ve TOEIC®, Oxford University Press (OUP) firmasına ait Oxford Test of English, Pearson firmasına ait Versant ve Cambridge Assessment English firmasına ait KET, PET, FCE, CAE, Linguaskill gibi pek çok sınavın üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilmesi. Bununla birlikte hem üniversitemiz personelinin ve öğrencilerimizin, hem de bölgemizde yer alan pek çok ildeki üniversite personeli ve öğrencilerinin, kamu ve özel sektör çalışanlarının ya da yurt içinde veya dışında akademik gelecek hedefiyle bu sınavlara katılmak isteyen vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmalarını sağlamaktır” dedi.  

Aktekin ayrıca TOEFL IBT® sınavından sonra Oxford Test of English ve TOEIC® sınavları için de sınav merkezi olması onaylanan Yabancı Diller Yüksekokulu Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Koordinatörlüğü’nün önümüzdeki günlerde sınav çeşitliliğini artırmak için girişimlerine devam ettiğini sözlerine ekledi.