Rektör Aktekin NEVÜ Mezunu Milli Boksör Esra Yıldız’ı Tebrik Etti

09 Haziran 2021 1659
Rektör Aktekin NEVÜ Mezunu Milli Boksör Esra Yıldız’ı Tebrik Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakalarında Türkiye'nin ikinci olimpiyat kotasını alan Milli Boksör Esra Yıldız’ı tebrik etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde 2015 yılında eğitim- öğretime başlayan ve 2019 yılında mezun ettiğimiz bir birinden değerli öğrencilerimizden Milli Boksör Esra Yıldız’ın,  Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nın çeyrek finalinde rakibi 60 kiloda Macar Kata Pribojszki’yi yenerek Türkiye'nin ikinci olimpiyat kotasını alan isim olması hepimizi gururlandırdı.

Üniversitemizde eğitim-öğretim gördüğü dönemler içerisinde de gerek üniversitemiz ve şehrimiz gerekse ülkemiz adına katıldığı birçok müsabakalarda önemli dereceler elde ederek bizleri daima gururlandıran öğrencimiz ve Milli Sporcumuz Esra Yıldız’ı, şahsım ve üniversitem adına tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.