NEVÜ Akademisyenlerinden TÜBİTAK Destekli “Gelin Canlar Bir Olalım” Projesi

11 Haziran 2021 1615
NEVÜ Akademisyenlerinden TÜBİTAK Destekli “Gelin Canlar Bir Olalım” Projesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Akademisyenlerinin “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Çağrısı” kapsamında hazırladıkları “Gelin Canlar Bir Olalım” başlıklı projeleri, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görülerek kabul edildi.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Çağrısı kapsamında 2021 yılı başvuru döneminde 33 üniversiteden proje desteklenmeye layık görüldü. Bu projeler arasında NEVÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erdoğan Çiçek’in yürütücülüğünde Doç. Dr. Sevil Sungur, Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Becit İşçitürk ve Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Seçme’nin araştırmacı olarak yer aldığı “Gelin Canlar Bir Olalım” projesi kabul edilen projeler arasında yer aldı.

UNESCO’nun Hûnkar Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı olan 2021 yılını “Hacı Bektaş Veli Yılı” ilan etmesi,  NEVÜ akademisyenlerinin de doğada bilimi konu alan ve Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin “Bilim Gerçeğe Giden Yolları Aydınlatan Işıktır” öğretisine dayanan ‘Gelin Canlar Bir Olalım’ projesi, özgün bir proje olması nedeniyle öne çıkmakta.

Proje kapsamında 5 farklı üniversiteden 26 akademisyen görev alacak olup Kapadokya’nın eşsiz doğasında kuş gözlemi, jeolojik yapı incelemesi, tür tayini gibi konuların yanı sıra yapay zeka ile doğayı taklit, tasarım atölyeleri, drone ile doğa gözlemi gibi etkinlikler yer alacak. Doğa eğitimi programı 22-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, proje katılımcıları meslekte 10 yılını doldurmuş Fen Bilgisi öğretmenlerinin meslekteki yeni gelişmelerle ilgili bilgilerini tazelemeleri için güzel bir fırsat oluşturacak.

Nevşehir Valiliği’nin yanı sıra Avanos, Hacıbektaş ve Ürgüp Belediyeleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün de desteklediği projede katılımcılar,  NEVÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde konaklayacak olup, teorik eğitimlerde burada gerçekleştirilecek. Doğa eğitimleri için ise Ürgüp, Göreme, Avanos, Hacıbektaş ve Ihlara Vadisi ziyaret edilecek.

Rektör Aktekin Akademisyenleri Tebrik Etti

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin projede yer alan tüm akademisyenleri kutlayarak projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için üniversite yönetimi olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi. Aktekin ayrıca, proje katılımcısı öğretmenlerin kendi illerindeki zümre öğretmenlerine ve öğrencilere proje kazanımlarını aktarmalarıyla birlikte, NEVÜ ve Kapadokya için birer tanıtım elçisi olacaklarına inandığını belirtti.