NEVÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri PSB Anatolia 2021 Fuarı "Öğrenci Uygulama ve Tasarım Yarışmasında"

10 Eylül 2021 1278
NEVÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri PSB Anatolia 2021 Fuarı "Öğrenci Uygulama ve Tasarım Yarışmasında"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Peyzaj Mimarları Odası iş birliğinde bu yıl 8-11 Eylül 2021 tarihlerinde Sakarya/Sapanca’da düzenlenen PSB Anadolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’na Türkiye’de eğitim veren 41 peyzaj mimarlığı bölümü içerisinden temsilen 12 üniversiteden 72 öğrenci katıldı.

Öğrencilerin 6’şar kişilik gruplar halinde katıldığı yarışmada Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri de üniversitelerini temsilen yer aldı.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinden Yağmur Sazak, Çisil Zeytineli, Yusuf Kaan Bozat, Orhan Eren, Rabia Yıldız ve Özlem Bulut, kendilerine verilen malzemelerle hem alanın peyzaj tasarımını hem de arazi uygulamasını gerçekleştirerek NEVÜ’yü temsilen yarışmada yer aldı.

Yarışmada öğrencilere, aldığı eğitimi pekiştirme, pratiğe dökme ve başka üniversite öğrencileriyle iş birliği kurabilme fırsatı da tanındı. Fuar sonunda, öğrencilerin uzmanlar tarafından tasarım ve uygulama çalışmaları değerlendirilerek, dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.