NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

19 Eylül 2021 1211
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Şanlı tarihi boyunca Aziz Milletimiz; hür semalarında dalgalanan şanlı bayrağı altında ‘Ezelden Beridir Hür Yaşamayı’ değişmez bir ilke olarak belirlemiştir.

Bu uğurda ‘şehit ve gazi’ olmak ise; Milletimizin kültür ve inanç referanslarında yüksek bir mertebe ve onur kaynağıdır.  

Malazgirt’ten İstanbul’un Fethine, Preveze’den Kurtuluş Savaşı Zaferine kadar vatanın bekası ve gücünü temin ve tahkim etmiş olan Milletimizin bütün zaferlerinde; Kahraman Gazilerimizin çelik gibi iradeleri ve yüksek başarıları vardır.

Atalarımızdan bugüne,  büyük bir kavramsal doğrulukla zikredilen ‘Gazamız Mübarek Olsun’ sözü ise; Milletimizin evlatlarının ‘Milletimizin Yüksek Değerlerini’ koruma, güçlendirme ve daha da yükseltme görevlerini; büyük zaferler kazanan “Muzaffer Gaziler” olarak başarıyla gerçekleştirme hedeflerinin isabetli bir ifadesidir. 

Dünyada Milli Kurtuluş Savaşı yönetmiş tek “Gazi Meclis” sıfatına haiz olan TBMM tarafından Milli Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanın verildiği tarihin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Gününde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları başta olmak üzere, ‘Milletimizin Yüksek Değerleri’ uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.