NEVÜ’de ‘8. UNİKOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Planlama Toplantısı’nın İkincisi Gerçekleştirildi

23 Eylül 2021 1094
NEVÜ’de ‘8. UNİKOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Planlama Toplantısı’nın İkincisi Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde 26-28 Ekim 2021 tarihlerinde yapılacak olan ‘8. UNİKOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’ öncesi, düzenleme kurulu toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen ve NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıya; Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, NEVÜ UNİKOP Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Gökçe Becit İşçitürk, NEVÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Ersan Kabalcı ve Doç. Dr. Cüneyt Bağdatlı ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'ndan Hakan Çam katıldı.

Sempozyum hazırlıklarının ele alındığı sempozyum düzenleme kurulu toplantısında,  sempozyuma gönderilen bildirilerin sayısı, konusu, gönderen kurum gibi konular üzerinde bilgilendirme yapılırken, bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler konusunda istişarelerde bulunuldu. Bu kapsamda; sempozyum için bildiri gönderim tarihi 30 Eylül 2021'e kadar uzatılırken, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından sempozyuma gönderilen bildiri ve katılımcı sayısının arttırılması amacıyla tekrar duyuru yapılması, ‘Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yılı’, ‘Yunus Emre Yılı’ ve ‘Ahi Evran Veli Yılı’ münasebetiyle özel oturumların gerçekleştirilmesi, KOP İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Bölgesinde gerçekleştirilen ve desteklenen projelerin tanıtılacağı özel bir oturumun düzenlenmesi, sempozyumda sunulan bildirilerin KOP İdaresi ve/veya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yayınevi tarafından ‘Sempozyum Kitabı’ olarak yayınlanacağının duyurulması, sunulan bildirilerden bilim kurulu tarafından seçilenlerin NEVÜ bilimsel dergi editörleri tarafından yayınlanmak üzere davet edilebilecekleri ve davetli konuşmacı önerilerinin ivedilikle dönem başkanı NEVÜ’ye bildirilmesi gibi konular kararlaştırıldı.