Rektör Aktekin Gönül Elçisi Öğrencileri Makamında Kabul Etti

08 Ekim 2021 1099
Rektör Aktekin Gönül Elçisi Öğrencileri Makamında Kabul Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, toplumsal farkındalık ve gönüllülük esasına göre güzel çalışmalar yürüten gönül elçisi öğrencileri makamında kabul ederek kendilerini tebrik etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri Nurselin Göverçele ve Hatice Ekşi’yi makamında kabul etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Aktekin, kendilerinin üniversite içerisinde ve üniversite dışında toplumsal farkındalık adına yürütülen faaliyetler içerisinde yer almalarının gurur verici olduğunu söyledi. Aktekin, “Bizlerin eğitim-öğretim ile birlikte topluma, doğaya ve tüm canlılara karşı sorumluluklarımız bulunmakta. Bu sorumluluklarımız arasında da insanlara imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olabilme, yaşamımızı idame ettirdiğimiz doğayı korumak ve temiz tutmak gelmekte.

Sizlerin de bu konuda gerek üniversitemiz içerisinde gerekse üniversitemiz dışında gönüllülük esasıyla yürütmüş olduğunuz çalışmalarınız ve gayretleriniz dikkatimi çekti. Sizleri şahsım ve üniversitem adına tebrik ediyorum” dedi.

Rektör Aktekin’in kendilerini kabul ederek ilgilenmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ise, insanlara ve doğaya karşı sorumluluklarının farkında olduklarını ve bu doğrultuda  da boş zamanlarını birer gönüllü elçi olarak değerlendirmeye özen gösterdiklerini söyledi.

Öğrencilere farklı yazarlara ait kitaplar da hediye eden Rektör Aktekin ayrıca, kendilerine derslerinde ve yaşamlarının tüm alanlarında başarılar diledi.