2021-2022 Akademik Yılı Ek Yerleştirme ile Kayıt Yaptıran Öğrenciler için Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet Sınavı Duyurusu

08 Ekim 2021 1228
2021-2022 Akademik Yılı Ek Yerleştirme ile Kayıt Yaptıran Öğrenciler için Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet Sınavı Duyurusu

EK YERLEŞTİRME İLE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER İÇİN

ZORUNLU YABANCI DİL (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVI DUYURUSU

 

FAKÜLTE / MYO

 

SINAV YERİ

SINAV TARİHİ

SINAV BAŞLAMA SAATİ

Turizm Fakültesi Tüm 1. Sınıflar

Yüz yüze / Turizm Fakültesi dersliklerinde

14.10.2021

10:00

ÜSET MYO Turist Rehberliği 1. Sınıf

Yüz yüze / ÜSET MYO dersliklerinde

14.10.2021

10:00

ÜSET MYO Diğer Bölümlerin 1. Sınıfları

derslik.nevsehir.edu.tr adresinden çevrimiçi

14.10.2021

10:00

Diğer Tüm Fakülte ve MYO 1. Sınıflar

derslik.nevsehir.edu.tr adresinden çevrimiçi

14.10.2021

10:00

 

*Ek yerleştirme ile kayıt yaptıran tüm Turizm Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu koordinatörlüğünde, Turizm Fakültesi dersliklerinde 14 Ekim 2021 Perşembe günü saat 10:00 da gerekli pandemi önlemleri alınarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.

*ÜSET MYO’da ek yerleştirme ile kayıt yaptıran Turist Rehberliği Bölümü öğrencileri için Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı ÜSET MYO dersliklerinde gerekli pandemi önlemleri alınarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Diğer tüm ÜSET MYO bölümleri derslik.nevsehir.edu.tr adresi üzerinden online (çevrimiçi) sınava girecektir.

*Turizm Fakültesi 1. Sınıflar ve ÜSET MYO Turist Rehberliği bölümü dışında kalan üniversitemizin diğer fakülte ve meslek yüksekokullarına ek yerleştirme ile kayıt yaptıran tüm 1. Sınıf öğrencileri Zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına online (çevrimiçi) olarak katılacaktır.

*Sınava online (çevrimiçi) katılacak öğrencilerimiz egitimheryerde.nevsehir.edu.tr adresinde yer alan öğrenci sekmesinden kullanıcı adı ve şifrelerini alabilir ve sitede yer alan uzaktan eğitim/sınav ile ilgili bilgilendirici videoları izleyebilirler. Sisteme girişte sorun yaşayan öğrencilerimiz destek.nevsehir.edu.tr adresinden yardım talebinde bulunabilirler.

ZORUNLU YABANCI DİL DERSİ MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bir sınavdır.

Bu sınav 14 Ekim 2021 Perşembe günü saat 10:00’da Turizm Fakültesi tüm 1. Sınıflar ve ÜSET MYO Turist Rehberliği bölümü 1. Sınıf öğrencileri için yüz yüze, üniversitemizin diğer bölümlerdeki öğrenciler için derslik.nevsehir.edu.tr adresinden uzaktan çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir

Zorunlu Yabancı Dil Dersi nedir?

Zorunlu yabancı dil dersleri; üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, 2547 sayılı Kanunun 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince almak zorunda oldukları Yabancı Dil (I-II) dersleridir. 

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına kimler katılabilir?

Üniversitemize ek yerleştirme ile yeni kayıt yaptırmış olup zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler muafiyet sınavına katılabilir.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu mudur?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu değildir. Sınava katılmadığınız ya da sınavdan başarısız olduğunuz durumda güz ve bahar döneminde Yabancı Dil derslerini almak zorunludur.

 Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak için ne yapmalıyım?

Öğrencilerimizin Sınava girmek için herhangi bir başvuru yapmasına gerek yoktur. Sınava, yukarıdaki tabloda yüz yüze sınav olacak öğrenciler kayıtlı olduğu fakülte veya meslek yüksekokulu dersliklerinde, online (çevrimiçi) sınav olacak öğrenciler ise derslik.nevsehir.edu.tr adresinden sınava katılabilirler.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı sonrası başarılı olma ölçütü nedir?

Öğrencilerin bu sınavdan başarılı olması için Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavından 100 tam puan üzerinden, kayıtlı olduğu programda haftada

  • 2 saat ders alıyorsa en az 50, 
  • 3 veya 5 saat ders alıyorsa en az 55, 
  • 10 saat üzeri ders alıyorsa en az 70 puan almış olması gerekmektedir.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavından başarılı olanlar sadece güz dönemi Yabancı Dil dersinden mi muaf olacak? Bahar dönemi için bir muafiyet sınavı yapılacak mı?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavından başarı olan öğrenciler hem güz dönemindeki Yabancı Dil I dersinden hem de bahar dönemindeki Yabancı Dil II dersinden muaf olurlar. Bahar dönemi için ikinci bir muafiyet sınavı yapılmaz. 

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu

ydyo@nevsehir.edu.tr

0384 228 10 00 / 13509-13510