NEVÜ-SBE Akademik Söyleşileri-2

12 Ekim 2021 1274
NEVÜ-SBE Akademik Söyleşileri-2

NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Akademik Söyleşilerinin ikincisi 14 Ekim 2021 tarihinde saat 21.00’de Selahattin YUSUF tarafından “Eve Dönemezsin Romanı ve Edebiyatımızda Ev Duygusu Üzerine Bir Söyleşi" başlığı ile gerçekleştirilecektir.

Moderatör: Doç. Dr. Günil Özlem AYAYDIN CEBE

Tarih: 14 Ekim 2021

Saat: 21.00

Söyleşiye katılmak için https://nevu.link/sbeas2 adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfadaki isim, soy isim ve e-posta adresi kısımları doldurulduktan sonra söyleşi bağlantısı e-posta adresinize gönderilecektir.

Selahattin Yusuf kimdir?

Türk yazar, 1974 yılında Trabzon'da doğmuştur.
1991 yılında Affan Kitapçıoğlu Lisesi'nden mezun olmuş, sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümüne başlamıştır.

 1992 yılından itibaren SBF'de arkadaşlarıyla birlikte dört yıl boyunca çıkardığı Mektebi Mülkiye dergisinde şiir, felsefe ve edebiyat üzerine yazmıştır. Gerçek mesleği her zaman edebiyat ve felsefe olmuştur.

Yazarlık kariyerinin ilk yıllarında özellikle Türk şiirinin “İkinci Yeni” akımının şairlerinden etkilenmiştir. Türk yazarlarından en çok Ahmet Hamdi Tanpınar, Cemil Meriç, Oğuz Atay ve Kemal Tahir'den; dünya edebiyatından ise Goethe, Kafka, Miguel de Unamuno, Albert Camus, Dino Buzzati ve William Faulkner'den etkilenmiştir.

Tek mesleği serbest yazarlık olan Selahattin Yusuf, birçok süreli yayında köşe yazarlığı, birçok TV programında sanat ve kültür yorumculuğu yapmıştır.

Selahattin Yusuf İstanbul'da yaşamaktadır.

NEVÜ-SBE Akademik Söyleşileri-2