NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi “Rural volunteers - Get in Action” İsimli Erasmus+ Projesi İçin Hırvatistan'daydı

12 Ekim 2021 1324
NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi “Rural volunteers - Get in Action” İsimli Erasmus+ Projesi İçin Hırvatistan'daydı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nde görev yapan Arş. Gör. Cihat Özer ve Antrenörlük Bölümü öğrencisi Erdal Altunkaş “Rural Volunteers - Get in Action” isimli ve HR01-KA105-077171 sözleşme numaralı Erasmus+ projesi kapsamında,  Hırvatistan'ın Sibenik ve Split şehirlerinde NEVÜ’yü temsil etti. 

Kırsal alanların, gençlerin sosyal, sanatsal ve sportif ihtiyaçları doğrultusunda dizayn edilmesi adına Avrupa Komisyonu Eğitim Gençlik Spor ve Kültür Birimi ve Hırvatistan Bilim Eğitim ve Spor Bakanlığı'na sunulacak bir çalışmanın hazırlandığı ve ev sahipliğini Hırvatistan'ın yaptığı projede Türkiye'nin yanı sıra Makedonya, Litvanya, Portekiz ve Romanya'dan da gençlik ve spor alanında görev yapan temsilciler yer aldı. 

Proje süresince yapılan teorik toplantılar ve atölye çalışmaları ile kırsal alanlarda gençlerin her geçen gün değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve kırsal alanları gençler için ilgi çekici hale getirebilmek adına bir kalkınma planı oluşturuldu. Bunun yanı sıra Sibenik ve Split şehirlerinde seçilen kırsal bölgelere teknik ziyaretler düzenlenerek, gerek mevcut mekanların sportif açıdan daha aktif kullanım planı gerekse ihtiyaç duyulan yeni merkezi yapılar ve bu yapıların içerikleri simüle edildi. 

Projenin 2. ayağı Erasmus+ kapsamında Avrupa Birliği'nden alınan hibe ile "AgroYouth - Turkey Edition" proje başlığı ile 24.02.2022 - 05.03.2022 tarihleri arasında Nevşehir'de gerçekleştirilecek. Projede Portekiz, Hırvatistan, Makedonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'dan gençlik ve spor alanında görev yapan toplamda 50 katılımcı yer alacak. Projenin bir kısmı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) kampüs alanında gerçekleştirilecek ve NEVÜ öğrencileri de bu Avrupa Birliği projesinde yürütülecek olan çalışmalara katılacak.