NEVÜ NEVEMM Eğitici Farkındalık Eğitimleri-4: Eğitim ve Eşitsizlik





Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından akademik personele yönelik düzenlenen “NEVEMM Eğitici Farkındalık Eğitimleri”nin dördüncüsü Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tamer Atmaca’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
NEVÜ Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) Müdür Yardımcısı Arş. Gör. M. Talha Özalp’in moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve NEVEMM Youtube kanalı üzerinden canlı olarak da yayınlanan webinarda Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Taner Atmaca, “Eğitim ve Eşitsizlik” üzerine konuştu.
Atmaca, eğitimde fırsat eşitliği, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasında eğiticilerin, ailenin rolü, eşitsizliği gidermeye yönelik devlet girişimleri ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının önemi hakkında bilgiler paylaştı.
NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş da katılımlarından ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı kapanış konuşmasında Doç. Dr. Taner Atmaca’ya ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Taner Atmaca’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen NEVEMM Eğitici Farkındalık Eğitimlerinin dördüncüsünü https://youtu.be/TT8EGMirxQc adresi üzerinden izleyebilirsiniz.
Doç. Dr. Taner Atmaca Hakkında
1984 yılında Sivas’ta doğan Doç. Dr. Taner Atmaca, lisans eğitimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2005’te, ilk yüksek lisansını Ankara Üniversitesi’nde, ikinci yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde 2014’te tamamladı.
2019 yılında doktora derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde “Eğitimde Toplumsal Eşitsizliğin Kültürel Sermayenin Aktarımıyla Yeniden Üretilmesi” teziyle alan Atmaca, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı kamu okullarında 2005-2012 yılları arasında sınıf öğretmeni olarak görev aldı. 2012-2019 yılları arasında Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Atmaca, 2020’den itibaren Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır ve 2021 yılından itibaren Doçentliğe yükseltilmiştir.
Çalışma alanlarını eğitimde eşitsizlikler başta olmak üzere eğitim sosyolojisinin sahasına giren konular oluşturmaktadır ve öğretmen eğitimi konusunda kendisini geliştirmeye devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 20’den fazla makalesi, 10’dan fazla kitap bölümü, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş tebliğleri vardır.