Uluslararası Türk Dünyası Genç Akademisyenler Kongresi Gerçekleşecek

06 Aralık 2021 1540
Uluslararası Türk Dünyası Genç Akademisyenler Kongresi Gerçekleşecek

Genç Akademisyenler Birliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nca düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Genç Akademisyenler Kongresi, 23-24 Aralık 2021 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.

“Türk Dünyasında Yükseköğretimin Geleceği” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan kongreye, farklı ülkelerden bilim insanları katılacak.

Yükseköğretimin mevcut durumu ve vizyonları gibi ülkelerin geleceğine ışık tutacak konularda bilimsel açıdan yapılan çalışmaların paylaşılmasının hedeflendiği kongrede, kongre dili Türkçe ve İngilizce olup, bildiri sunumları kapsayacak şekilde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Sempozyumun onur kurulunu ise Prof. Dr. Semih Aktekin (Nevşehir Hacı Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut (Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü), Abdullah Eren (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı), Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz (Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü), Prof.Dr. Ekrem Savaş (Uşak Üniversitesi Rektörü), Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa (Kayseri Üniversitesi Rektörü), Murat Köse (Mamak Belediye Başanı), Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Orhan Uzun (Bartın Üniversitesi Rektörü), Serkan Kayalar (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı, Prof. Dr. Vatan Karakaya (Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü), Prof.Dr. Yusuf Tekin (Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü) oluşturuyor.

Kongre’ye ulusal ve uluslararası düzeyde, alanında uzman akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrencileri ve farklı yönleriyle Türk Dünyasına ilgi duyan tüm paydaşların katkı sunması bekleniyor.

Önemli Tarihler

Özet Son Gönderim Tarihi: 11 Aralık 2021

Sempozyum Programının İlanı: 13 Aralık 2021

Sempozyum Tarihi: 23-24 Aralık 2021

Bildiri Tam Metin Gönderim Tarihi: 30 Ocak 2022

Ayrıntılı Bilgi ve Katılım İçin

www.tdgak.ork/

Uluslararası Türk Dünyası Genç Akademisyenler Kongresi Gerçekleşecek