NEVÜ Engelsiz Üniversite Birimi’nden Bilgilendirme Toplantısı

07 Ocak 2022 1266
NEVÜ Engelsiz Üniversite Birimi’nden Bilgilendirme Toplantısı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Engelsiz Üniversite Birimi tarafından Fen Bilimleri Enstitüsü Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Fakülte, Yüksekokul, Enstitü Sekreteri, Engelsiz Üniversite Birim Temsilcileri ve Daire Başkanlıklarından ilgili Müdürler ve özel gereksinimli öğrenci danışmanlarının katıldığı toplantıda, Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kağan Cebe, Engelsiz Üniversite Biriminin yapısı, hedefleri, Birim Temsilcilerinin görevleri ve özel gereksinimli öğrencilere sunulan hizmetler hakkında bilgilendirme bulundu. Cebe konuşmasında 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ başvuru süreci ve başvuru yapılacak alanlar hakkında detayları katılımcılar ile paylaştı.

Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Hale Çotuk ise, yaklaşan final ve bütünleme sınav döneminde özel gereksinimli öğrencilere yönelik dikkat edilmesi gereken hususlar ve özellikle görme güçlüğü çeken öğrenciler için yapılması gereken hakkında bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca özel gereksinimli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılabilecek çevresel düzenlemeler, dokunsal uyaranları kullanma, öğrencinin engel düzeyine bağlı ortamı belirleme, betimleyici anlatımlar ve materyalleri uyarlama yöntemleri hakkında katılımcılara açıklamada bulunuldu.