Rektör Aktekin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Programları Güz Dönem Sonu Sınavı’na Girecek Adaylara Başarılar Diledi

07 Ocak 2022 1103
Rektör Aktekin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Programları Güz Dönem Sonu Sınavı’na Girecek Adaylara Başarılar Diledi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Anadolu Üniversitesi Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, hafta sonu yapılacak olan “2021-2022 Açıköğretim Programları Güz Dönem Sonu Sınavı”na girecek adaylara başarılar diledi. 

NEVÜ Rektörü ve Anadolu Üniversitesi Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 08 Ocak 2022 Cumartesi ve 09 Ocak 2022 Pazar günü 4 oturumda yapılacak olan Anadolu Üniversitesi '2021-2022 Açıköğretim Programları Güz Dönem Sonu Sınavı’nın sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanması için gerekli tüm hazırlıkların yapılarak, tedbirlerin alındığını söyledi.

Rektör Aktekin, “Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversitemiz ana yerleşkesinde bulunan toplam 10 bina ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza Evi’nde 8-9 Ocak 2022 tarihlerinde dört oturumda yapılacak olan ‘2021-2022 Açıköğretim Programları Güz Dönem Sonu Sınavı’na girecek olan tüm adaylara öncelikle başarılar diliyorum. Biz Anadolu Üniversitesi Nevşehir Sınav Koordinatörlüğü olarak sınavımızın sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanması için pandemi tedbirleri ve kuralları çerçevesinde de gerekli hazırlıklarımızı yaptık.

Bu kapsamda adaylarımızın da belirlenen kurallara uyarak sınavlara maskeleri takılı olarak gelmeleri gerektiğini, sınava girebilmeleri için de sınav giriş belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgelerini yanlarında bulundurmalarını bir kez daha hatırlatmak isterim. Sınav giriş belgesinde fotoğrafı olmayan adaylarımız ise sınav giriş belgesi ve resimli kimlik kartları ile sınava girebileceklerdir.  Diğer taraftan adaylarımızın kimlik kontrolleri, üst araması ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınavdan en az bir saat önce sınav binasında hazır bulunmaları da gecikmelere sebebiyet vermemesi açısından büyük önem taşımakta. Sınavda her ders için 20 soru sorulacak ve 30 dakika süre verilecek olup, sınavlarımızı gerçekleştireceğimiz binalarımızda ise pandemi şartlarına uygun olarak tüm önlemleri de almakla birlikte Covid-19 pozitif ve temaslı adaylarımız  ayrı salonlarda sınava alınacaklardır" dedi. 

Aktekin ayrıca sınavlarda görev alacak olan tüm akademik ve idari personel ile bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ile Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi personellerine de görevlerinde kolaylıklar diledi.