Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Ponza’nın Mevcut Durumu ve Geleceği” Konulu Toplantıya Katıldı

17 Ocak 2022 1262
Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Ponza’nın Mevcut Durumu ve Geleceği” Konulu Toplantıya Katıldı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) koordinasyonu ile Nevşehir’de “Ponza’nın Mevcut Durumu ve Geleceği” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Nevşehir Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Kapadokya Teknopark Müdürü ve NEVÜ Öğr. Gör. Dr. Bilgin Yazlık, ponza sektörü ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.  

“Ponza’nın Mevcut Durumu ve Geleceği” Konulu Toplantı kapsamında NEVÜ Öğr. Gör. Dr. Bilgin Yazlık tarafından bir maden olarak ponza rezervlerinin dünyada ve Türkiye’de dağılımı, Türkiye’nin ponza üretim hacmi, Nevşehir’in ponza madeni açısından taşıdığı potansiyel ile ilgili bir sunumun yapıldığı toplantıda, ponza konusunda dünyada ve Türkiye’de alınan patentlerin sayısal analizi gerçekleştirilerek ponza konusunda sektöre NEVÜ tarafından koordine edilebilecek ya da gerçekleştirilebilecek 7 öneri sunuldu.

Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Bugün Sayın Valimiz İnci Sezer Becel başkanlığında, Üniversitemiz koordinasyonu ile ‘Nevşehir’de Ponzanın Geleceği’ni konuştuk. Nevşehir’de ponza sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız uzun yıllardır büyük emekle önemli bir potansiyele ulaştılar. Bu potansiyelin yeni kuşak girişimciler ile katma değerli ürünlere dönüştürülmesi gerektiği aşikardır.

Bunun için de Nevşehir’de başta ponza olmak üzere, tüm yer altı değerlerinin araştırıldığı, yenilikçi, katma değerli ürünlerin geliştirileceği bir araştırma enstitüsüne ihtiyaç duyulduğu toplantıda ele alındı. Toplantıya katılan tüm taraflar olarak; böyle bir enstitünün kurulması için gerekli tüm destekleri sağlayarak, kuruluş hazırlıklarını başlatma kararı almış bulunuyoruz. Nevşehir’imize ve  Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.